Trainer Remco Schoolderman stelt zich voor

Kan je kort wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Remco Schoolderman en ik ben ruim 25 jaar actief als tennisleraar. Ik werk vanaf mijn beginperiode op tennisvereniging Oudegein en ik geef voor het achttiende seizoen tennisles op de Zuilense tennisclub. Ik werk momenteel met een zeer enthousiast trainersteam dat elke week zoveel mogelijk zijn best doet hun leerlingen met veel plezier naar huis te laten gaan door middel van uitdagende trainingen. Wij volgen bijscholingscursussen om ons te blijven ontwikkelen zowel voor jeugd (o.a. tenniskids) als senioren.

Ik woon 20 jaar samen met mijn vriendin Mariska in Nieuwegein, met haar kinderen en mijn kinderen in de leeftijd van 21-25 jaar (een gezellig huishouden dus)!

Ik hoop jullie snel te zien op de zeer gezellige vereniging in Vianen. De trainers en ik hebben vertrouwen in een prettige samenwerking. We kijken uit naar de eerste trainingen.

Hoe en wanneer gaan de leden van LTV Vianen jou tegenkomen?
Jullie zullen mij in eerste instantie veel tegenkomen tijdens de open dagen, competities en open toernooi. Wim en Alexander gaan de tennislessen van de winterperiode 2022/2023  verzorgen. Bij toename van het aantal lessen zal ik in de zomer bijspringen voor de tennislessen. Op dit moment herstel ik van een nekhernia, maar ik zal de contacten onderhouden met trainers, bestuur en ouders van de kinderen die les hebben. Verder zal ik de indelingen van de trainingen verzorgen en iedereen op de hoogte brengen van zijn lestijden en -dagen. Vragen over de training kunnen jullie ook aan mij stellen. Hopelijk zie ik jullie snel op de baan en ik wens jullie een mooi tennisseizoen.

Heb je een leuke tennis anekdote over jezelf?
Ik heb heel veel leuke herinneringen in de tennissport. Ik heb mooie partijen gespeeld tegen o.a. tegen Robin Ammerlaan, voormalig nummer 1 van de wereld in rolstoeltennis en Jan Siemerink , oud- bondscoach van het Nederlands Davis cup team, en voormalig nummer 16 van de wereld. Tegen beiden weliswaar in demonstratiepartijen, maar het was een onvergetelijke ervaring. Verder heb ik gespeeld tegen het “enfant terrible“ Paul Dogger. Deze ontspoorde tennisser heeft een boek geschreven dat zeker een aanrader is. Hij was de meest talentvolle speler van Nederland die alles tijdens zijn carrière helaas vergooid heeft.

Dan kan je beter net als ik een finale verliezen waarin je dik voor staat. Ik stond als klein jochie in een finale, maar het ging hard regenen. We werden door de jeugdcommissie van de baan gehaald vanwege het weer. Ik had mijn houten racket op de baan laten liggen. Door de regen was deze kromgetrokken en ik had toen natuurlijk nog geen reserveracket. In het vervolg van de wedstrijd schoten de ballen met mijn kromme racket alle kanten op. De wedstrijd had ik verloren en ik heb geleerd om daarna netjes met mijn spullen om te gaan. Verliezen hoort er soms bij, maar het belangrijkste is dat je plezier blijft houden.

Wat wil je graag bijdragen aan de toekomst van LTV Vianen?
Samen met het trainersteam wil ik het bestuur ondersteunen, om de gewenste doelstellingen te halen. We willen met z’n allen proberen de jeugd wat meer bij elkaar te krijgen en haar te blijven enthousiasmeren. Dan denk ik bijvoorbeeld aan vriendjes- en vriendinnetjesdag, ouder en kind toernooi en uitwisselingen. Daarnaast zou er bijvoorbeeld een laddercompetitie opgezet kunnen worden om ook tegen andere kinderen uit een andere lesgroep te tennissen. Uiteraard blijven we open dagen houden om leden te werven. Verder willen we kennismakingspakketten aanbieden voor een gereduceerd tarief en instroomuurtjes organiseren om nieuwe leden te werven. En als laatste is het natuurlijk belangrijk om de continuïteit te waarborgen, zodat er een langdurige en prettige samenwerking ontstaat.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 347 372 910

Adres

Langeweg 10
4133 AX Vianen