Succesvol PILZ Vianen Open toernooi

Succesvol PILZ Vianen Open toernooi

De eerste week van juli stond bij LTV Vianen in het teken van het grootste jaarlijkse evenement van de tennisvereniging, het open toernooi. Maar liefst 272 tennissers uit de hele regio speelden in totaal 260 wedstrijden. Met spannende finales in het afsluitende weekend.

Elk jaar stijgt bij LTV Vianen de spanning in aanloop naar de eerste week van juli. Met zoveel geplande wedstrijden is het hopen op mooi weer en enthousiaste deelnemers. Ook dit jaar lukte het de toernooicommissie om er een succesvol en gezellig toernooi van te maken. Ondanks de regen die in de eerste helft van de week enkele keren de spelbreker was.

Bijzonder aan het toernooi bij LTV Vianen is dat er tennissers van echt alle niveaus meedoen. Naast tennissers uit de hoogste categorieën (speelsterkte 2 en 3) die het toernooi elk jaar weer weten te vinden, kunnen ook tennissers die pas kort spelen hun eerste wedstrijdervaring opdoen bij dit toernooi.

Door de goede voorbereiding van de toernooicommissie verliep het toernooi soepel. De commissie werd daarvoor op de finaledag  hartelijk bedankt door het bestuur met een kerstpakket. Een knipoog naar het thema van het toernooi dit jaar ‘Kerst in de zomer’. Soms gebeuren er toch nog onverwachte dingen. Zo was er enige verbazing aan de wedstrijdtafel toen bleek dat er tijdens een wedstrijd ook met een padelbal was gespeeld. Dat was blijkbaar een verstekeling die uit de tennistas van een van de deelnemers was gerold.

Op de finalezondag waren er veel boeiende wedstrijden te zien. Onder andere een spetterende finale in de categorie Heren Enkel 2 tussen Stefan de Jong en Rick Tania. Uiteindelijk ging Stefan de Jong er in 2 sets vandoor met de toernooiwinst.