Robbert Schmidt stelt zich voor…

Robbert Schmidt stelt zich voor…

Introductie van jezelf, wat doe je bij LTV Vianen?

Sinds augustus ben ik in gesprek gekomen met de KNLTB en het bestuur van LTV Vianen. De KNLTB ziet LTV Vianen de goede kant op gaan, mede dank zij het geweldige werk van de werkgroep, het wervingsteam en het bestuur. Daarom heeft de Tennisbond aangeboden aan het bestuur om mij als proces ondersteuner in te zetten, zodat de ambities van LTV Vianen een extra boost krijgen om een snellere groei van jullie club te realiseren.

Met meer dan 20 jaar ervaring in het verenigingsleven van tennis, kan ik leden, commissies en besturen helpen om hun ambities waar te maken. Ik werk dus niet voor de KNLTB, echter de KNLTB huurt mij in en betaalt mij voor dergelijke trajecten, welke binnen mijn specialisme vallen, zodat de club die ik help niet belast wordt.

Voor meer informatie zie:  Face4Ward

Wat vind je het leukste bij LTV Vianen?

Ik loop nog niet zo lang rond bij LTV Vianen, echter moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van hoe mooi jullie park erbij ligt. Menig tennisvereniging zou jaloers zijn op zo’n park. Ook de banen liggen er erg goed bij en je kan zien dat jullie groundsman ze echt goed verzorgt. Daar de basis elementen van bloei en groei van jullie vereniging zeker op orde zijn sta ik te popelen om jullie vereniging tot dienst te zijn voor de komende maanden.

Waar ben jij goed in?

Ik denk dat ik goed ben in het omzetten van beleid in praktische acties. Ook hou ik ervan om mensen te verbinden binnen een club, daar het leuke van een vereniging is dat je verschillende doelgroepen hebt die Tennis als algehele verbinding hebben. Een tennisclub is geen bedrijf, echter bepaalde processen, zoals de afspraken binnen de horeca, een tennisschool of de boekhouding van een club, moeten wel bedrijfsmatig benaderd worden. Ik heb veel ervaring op deze vlakken en heb al meerdere clubs aantoonbaar mogen helpen.

Wat vind jij zelf het allerleukste aan tennissen?

Ik speel graag competitie, maar ben zeker ook in voor een feestje. Sfeer en gezelligheid vind ik belangrijk naast tennis, zodat ik lekker kan ontspannen, met clubgenoten, na de tennis inspanning. 🙂

De grootste uitdaging voor het komende jaar is…?

Mijn grootste uitdaging voor LTV Vianen is te proberen door middel van samenwerking en advisering de krachten van  leden, commissies en bestuur te bundelen , zodat er nieuwe energie en initiatieven ontstaan. Daarmee vindt een vereniging vaak de kracht , om zelfstandig  verder te gaan naar een bloeiende vereniging.

Ook zie ik het als een grote uitdaging om het komende jaar samen met leden de sfeer te verbeteren. Ik hoop samen met leden die dat leuk vinden, een advies te formuleren, hoe jullie de horeca willen gaan invullen in de toekomst. Samen met de BTA tennisschool en ouders zou het mooi zijn om een leuke jeugdcommissie te bouwen, opdat jullie de kinderen, welke de toekomst van jullie club zijn, een leuk sportjaar kunnen bieden met zowel competities als recreatieve elementen erin.

Ik zal samen met het  bestuur zoveel mogelijk communiceren  naar de leden over alle stappen die we nemen, om ervoor te zorgen dat we naast sfeer en gezelligheid ook groei van de vereniging realiseren.

Het tempo wordt bepaald door de leden zelf. Mocht je vragen, ideeën voor je club hebben of willen meedenken aan de vele projecten die wij begin volgend jaar willen opstarten voor jullie club , schroom niet om mij te Mailen.