Lichtmasten vervangen en nieuwe LED verlichting

Lichtmasten vervangen en nieuwe LED verlichting

De vier lichtmasten om baan 5 en 6  zijn vervangen en de banen 7-8 en 9-10 zijn voorzien van LED verlichting. Een mooie stap voorwaarts in de verduurzaming van ons tennispark.

Het in- en uitschakelen van de verlichting wijzigt in principe niet. De lichtschakelaar voor de banen 5 en 6 hangt onveranderd buiten tegen het clubhuis. Voor de verlichting van de banen 7 en 8 hangt het schakelkastje weer op de eerste lichtmast die tussen de banen 6 en 7 staat. Alleen het schakelkastje voor de banen 9 en 10 is verplaatst. Dat hangt nu naast de toegangsdeur van baan 10.

Het inschakelen van de LED verlichting kan door kort op het knopje te drukken. Er gaat in het kastje een groen lampje branden. Het uitschakelen van de verlichting doe je door het knopje ingedrukt te houden totdat het groene lampje in het kastje uitgaat.

 

Je kunt de verlichting per baan inschakelen. Schakel je bijvoorbeeld alleen de verlichting van baan 7 in, dan branden de twee LED armaturen aan de kant van baan 7 volledig, en gaan de twee LED armaturen aan de kant van baan 8 maar voor 30% aan. Daarmee besparen we energie en beschik je over voldoende licht op baan 7 om te tennissen.

In tegenstelling tot de halogeen verlichting op de banen 2-3-4, is het mogelijk om de LED verlichting na het uitschakelen gelijk weer in te schakelen. Dus als een baan niet wordt bespeeld dan kan de verlichting gelijk uitgeschakeld worden.

Tenslotte nog één verzoek voor alle schakelkastjes:
doe het kastje dicht na het in- en/of uitschakelen.

We hopen dat we veel tennisplezier mogen beleven onder de nieuwe verlichting!