Jeugdcompetitie najaar 2019

KNLTB wedstrijden voor de jeugd najaar 2019

Beste ouders/verzorgers van de L.T.V. Vianen Jeugd. 

Wat is er nog leuker dan trainen? Juist, het spelen van wedstrijdjes. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) heeft hiervoor een speciale jeugdcompetitie: http://www.tenniskids.nl. De kinderen spelen op de zondag partijtjes, waarbij het opdoen van spelervaring, het vergroten van het plezier in de tennissport en het samenspel de belangrijkste doelen zijn. 

Velen doen op dit moment al mee met de voorjaarscompetitie.Hoewel deze nog volop aan de gang is moet al voor 1 Juli door de vereniging ingeschreven worden voor de najaarscompetitie.

Inschrijven vóór 17 juni 2019 doe je hier:

jeugdcompetitie

Voor de nieuwe leden hieronder extra informatie.

Het programma bestaat uit de Rode/Oranje/Groene/Gele competitie en er wordt op leeftijd en ervaring gespeeld. Rood is een mini-veld, oranje is een driekwart-veld, groen en geel is een heel veld. Elke kleur geeft een bepaalde leeftijds categorie aan. Wij, onze trainer Michiel Vinkenburg van de BTA en de beiden jeugdfunctionarissen Maarten de Vries en Salvatore Lizzo zullen je indelen in een team in de juiste kleur en level, zodat je op je eigen niveau kan spelen.

Op de site van tenniskids is heel veel informatie te vinden over de verschillende spelvormen. Hieronder een beknopte uitleg.

Voor Rood duurt de speeldag maximaal 1.5 uur, voor Oranje ongeveer 2.5 uur. In Rood spelen kinderen van ongeveer 5 t/m 9 jaar en voor Oranje normaliter 8 tot en met 11 jaar. Een team bestaat uit maximaal 6 kinderen van de eigen vereniging. Een poule bestaat uit zo’n 4 verenigingen uit de omgeving, waarbij je één keer thuis speelt. In beide kleuren bestaat er niveau 1 voor de gevorderden en niveau 2 voor de beginners, zo blijft het voor ieder kind leuk.

Bij de groene competitie ga je al in een echt team spelen en gebruik je de hele baan. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 jongens en/of meisjes. Ze spelen 4 enkel partijen en twee dubbels. De leeftijd in de groene competitie is circa 10 t/m 12 jaar. Ook binnen groen bestaan 2 niveau’s.

En daarna volgt geel

Vanaf een jaar of elf, sommigen al eerder, kun je op de hele baan spelen met de gele bal.

Is je interesse gewekt en heb je zin om mee te doen. Wij denken van wel. Schrijf je nu dan in!

Wat hebben we van jou nodig. Natuurlijk je naam, e-mailadres en heel belangrijk je bondsnummer. Je bondsnummer vind je op je club pas en wel rechtsonder onder de profielfoto. Wil je graag bij iemand in het team zitten, laat het ons vooraf weten. Wij houden er dan rekening mee, maar kunnen niets beloven. Ben je pas lid en heb je nog geen bondsnummer,  geen nood dan kun je vaak toch gewoon meedoen bij rood en oranje. Tevens  zorgen wij dat de teams groot genoeg zijn, om eventuele verhinderingen op te vangen. Dit was helaas bij de voorjaarscompetitie niet altijd mogelijk, maar het aantal jeugdleden is stijgende.

We zien jullie graag verschijnen op ons mooie park en de parken van de buurtverenigingen.

P.S. Wij kunnen het niet alleen. Het zou leuk zijn als ieder team een ouder/verzorger als aanspreekpunt heeft. Denk aan het maken van een groeps-app, samen rijden naar de te bezoeken club, zorgen bij de thuiscompetitie voor iets lekkers als team en vergeet hierbij de bezoekers niet etc.. Voor de thuiswedstrijden zullen wij bij rood en oranje helpen met de organisatie. Wij zullen ieder team op de hoogte brengen van het programma, zorgen voor de benodigdheden en waar de juiste informatie te vinden is.

De speeldata Rood en Oranje:

8, 15, 22, 29 september en 6 oktober

De speeldata Groen en Geel:

15, 22, 29 september en 6, 13, 20 en 27 oktober