Hoofdtrainer Michiel Vinkenburg stelt zich voor..

Hoofdtrainer Michiel Vinkenburg stelt zich voor..

Wat doe je bij LTV Vianen?

Hoofdtrainer LTV Vianen: Mijn naam is Michiel Vinkenburg en ben 36 jaar oud. Vanaf mijn zesde zit ik op tennis, maar ging als baby al mee naar de tennisbaan met mijn moeder als mijn zussen moesten trainen. Als kleuter stond ik dan al tegen de muur aan te tennissen. Mijn eerste club was bij tennisclub Linschoten en ben op 11 jarige leeftijd naar tennisclub Montfoort gegaan. Hier heb ik tot mijn 23ste getennist en ben daarna naar ’t Laer in Laren gegaan waar ik nu nog steeds speel en woon met mijn vriendin en twee jongens van 7 en 9 jaar. Tijdens mijn studie economie heb ik de tennisleraren opleiding A gedaan en ben ik fulltime les gaan geven. In 2005 heb ik mijn eigen tennisschool opgericht en heb ik de tennisleraren opleiding B gedaan. In 2009 ben ik gestopt met mijn eigen tennisschool en ben ik bij Balance Tennis Academy gegaan en voor hun heb ik tot aan maart 2017 gewerkt als hoofdtrainer bij LTV Meijenhagen. Na 8 jaar tijd kreeg ik de mogelijkheid om naar LTV Vianen te gaan en heb het erg naar mijn zin.

Vanuit tennisschool Balance Tennis Academy ben ik sinds 31 maart 2017 hoofdtrainer bij LTV Vianen en verzorg ik het grootste deel van alle tennislessen bij LTV Vianen. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor alle lessen en maak ik de planning. Mocht je dus les willen dan kun je hiervoor contact opnemen met mij. Naast alles betreft tennislessen zit ik geregeld met het bestuur om de tafel om te kijken op welke manier we de club weer een stukje kunnen verbeteren waar nodig is.

Wat vind je het leukste bij LTV Vianen?

LTV Vianen is een prachtig park waar je bijna altijd kan tennissen. De voorjaarscompetitie op de vrijdag en de zaterdag is druk bezet en hier is een hele leuke actieve groep tennissers die tennis en gezelligheid goed combineren.

Wat is je specialiteit?

Inmiddels geef ik 17 jaar lang fulltime tennisles en heb ik aardig wat ervaring opgedaan, zodat ik vaak een oplossing kan vinden als iemand met een probleem komt waar ze vaak niet uitkomen met hun eigen tennisspel.

Wat is het hoogtepunt uit je eigen tennis carrière?

Mijn hoogtepunt zijn er eigenlijk meerdere. Ik ben meerdere malen clubkampioen geweest op de club waar ik speelde/speel en ik ben meerdere malen kampioen geworden met competitie. Maar eentje die ik nooit meer vergeet is mijn eerste titel in de B1 categorie tegen Remco van Beek 21 jaar geleden. Mijn ouders waren deze week op vakantie en mijn oudste zus bracht mij elke wedstrijd weg. Ik heb de hele week heerlijk gespeeld en zat echt in een flow. In de finale waren mijn ouders terug van vakantie en sloeg ik de eerste set geen bal raak. Ik stuurde mijn vader weg en daarna won ik. Niet dat mijn ouders vervelende tennisouders waren, maar ik was bloednerveus voor de finale en door de terugkomst van mijn ouders was mijn omgeving veranderd van die week.

[maxbutton id=”2″]      [maxbutton id=”3″]

Jeugd heeft de toekomst; Wat wil je meegeven aan de jeugd?

Tennis is een van de moeilijkste balsporten die ik ken en ooit heb gedaan. Het vraagt enorme technische bekwaamheid en ontzettend veel trainingsuren. Deze uren heb ik vroeger zeker met mijn trainers gedaan, maar als kind stond ik daarnaast heel veel uren tegen een vriendje of vriendinnetje te tennissen en was de muur ook een vriend van me. Je kan het hele jaar door tennissen en het hele jaar door wedstrijden spelen in competitie of toernooien. De uren die ik heb gemaakt naast mijn trainingsuren zijn de belangrijkste uren om het spel beter te kunnen gaan spelen. Daarom geef ik altijd aan om zelf zoveel mogelijk te gaan tennissen naast de trainingen.

De grootste uitdaging voor het komende jaar is…?

LTV Vianen is een club met 12 banen. Dit betekend dat we een enorme capaciteit hebben om te voorzien in tennis. Daarnaast is tennis een familiesport en hier ligt dan ook de grootste uitdaging. Ik zou graag willen zien dat we weer op LTV Vianen een leuke groep ouders met kinderen krijgen die met elkaar een mooie club vormen binnen LTV Vianen.