Corona richtlijnen per 25 september

Corona richtlijnen per 25 september

Hieronder de stand van zaken m.b.t. de Corona richtlijnen die per 25 september van kracht worden. Deze informatie is afkomstig van de KNLTB.

Vanaf 25 september kan er weer meer in Nederland. De 1.5 meterregel mag los gelaten worden. Maar om de verspreiding van het virus verder te beperken en de zorg toegankelijk te houden zijn wel een aantal voorwaarden van toepassing. Zo is voor het gebruik maken van de horeca binnen een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM. Deze aanvullende richtlijnen voor tennis en padel zijn samengesteld door de KNLTB.
De gemeente kan handhaven op naleving van het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten.

Sport specifieke aanvullingen voor tennis en padel
Gezondheid en veiligheid staan voorop voor onze sporters, leraren en vrijwilligers. Om dit te kunnen waarborgen worden er ook in deze fase een aantal sport specifieke aanvullingen gehanteerd voor tennis en padel. Deze aanvullingen zijn een advies van de KNLTB. Op deze manier kunnen spelers, verenigingen en leraren op een veilige manier sporten.

Voor Verenigingen:
Maak je vereniging coronaproof

 • Maak voor alle leden de gedragsregels en richtlijnen duidelijk. Hang op het park overal duidelijk zichtbaar de posters met richtlijnen op en zorg voor duidelijke looproutes.
 • Het clubhuis en het terras mogen open van 6.00 ’s ochtends tot middernacht. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals een coronatoegangsbewijs voor gebruik van horeca binnen. Voor het gebruik van het terras en afhalen van drankjes/hapjes is geen
  coronatoegangsbewijs nodig. Check voor meer info de Tips voor horeca en toegangsbewijs.
 • Kleedkamers, douches en toiletten mogen open. Als er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar is met bijv. een lint, tape of een plantenbak, dan kunnen kleedkamers etc. gebruikt worden zonder coronatoegangsbewijs.
 • Publiek is toegestaan op het park, zowel bij trainingen als bij wedstrijden. Er zijn geen maximum aantallen; de 1.5 meter afstand is geen regel meer, het advies is wel om elkaar de ruimte te geven.

Voor tennis- en padelspelers:
Veilig de baan op principes:

 • De vereniging is open voor vrij spelen, trainen, onderlinge wedstrijden en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van groepsgrootte en aantal spelers per baan. Het advies blijft van te voren een baan te reserveren, een duidelijke indeling en ruim speelschema te maken om wachttijden en groepsvorming te voorkomen.
 • Spelers zijn welkom op de vereniging op het tijdstip dat ze een baan gereserveerd hebben en/of training hebben of ingedeeld zijn voor een wedstrijd.
 • Spelers en leraren hoeven bij het tennissen of padellen geen 1.5 meter afstand tot elkaar te houden op de baan. Ook buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand niet meer. Wel is het advies om elkaar de ruimte te geven.
 • Tennis en padel binnen is toegestaan.


Richtlijnen voordat je gaat spelen:

 • Het advies is zoveel mogelijk vanuit huis, digitaal of per telefoon, een baan te reserveren of af te hangen. Voorkom wachttijden en groepsvorming.
 • Neem zoveel mogelijk je eigen ballen mee om te tennissen/padellen en markeer deze.
 • Neem je eigen materiaal mee zoals een bidon met water en een handdoek.


Richtlijnen tijdens het spelen:

 • Spelers hoeven tijdens het tennissen of padellen geen 1.5 meter afstand van elkaar te houden op de baan. Ook buiten de baan geldt de 1.5 meter afstand niet meer, wel is het advies om elkaar de ruimte te geven.
 • Vermijd fysiek contact. Geef geen high fives.
 • Ga tijdens het tennissen/padellen niet dichtbij elkaar zitten (bankje of stoelen).


Tennisles:

 • Er mag zowel binnen als buiten training gegeven worden. De leraar hoeft geen 1.5 meter afstand te houden tot de leerlingen en leerlingen ook niet tot elkaar.
 • Leerlingen zijn alleen kort voor aanvang van de les (5 minuten) aanwezig.