Bestuurslid Mandy Griffioen stelt zich voor.

Bestuurslid Mandy Griffioen stelt zich voor.

Mandy GriffioenIntroductie van jezelf, wat doe je bij LTV Vianen?

Ik ben secretaris, wat in ons bestuur eigenlijk vooral een vliegende keep is. Uiteraard zorg ik voor de agenda’s en notulen van de (bestuurs-)vergaderingen, maar ik pak over het algemeen ook alle acties op waarvoor we benaderd worden, bijvoorbeeld Vianen Beweegt, de AH Sportactie of het sparen bij de Jumbo. Daarnaast ben ik – samen met Riet – voornamelijk verantwoordelijk voor het contact met onze tennisschool BTA en trainer Michiel.

Wat vind je het leukste bij LTV Vianen?

Het is heerlijk tennissen op de goed aangelegde en verzorgde banen, helemaal nu we de nieuwe “Smashcourt” banen hebben. Bovendien ziet het park er altijd tiptop uit en is het heel gezellig, met name op de vrijdagavonden tijdens de competitiemaanden.

Waar ben jij goed in?

Hier zou ik natuurlijk het liefst tennis willen zeggen, maar ik zal niet liegen. Ondanks een hele hoop lessen blijf ik (hopelijk) een magere 7, talent moet ik ergens anders zoeken. In mijn functie als secretaris kom ik denk ik beter uit de verf, ik kan aardig schrijven en ben nogal een regelaar.

Hoe lang tennis je zelf al en wat vind je het allerleukste aan tennis?

Ik heb in de jeugd getennist in een dorpje in Brabant, maar ben maar gestopt toen ik erachter kwam dat ik echt te slecht was en als 12-jarige wil je ook wel eens winnen. Toen ik in 2008 in Vianen kwam wonen wilde ik graag iets doen om nieuwe mensen te ontmoeten, dus heb ik het weer opgepakt. Inmiddels win ik toch ook nog wel eens een potje en is het streven nu om meer dan één seizoen 7 te blijven… Ik vind tennis gewoon een heel leuk spelletje, maar vooral als ik win – zo eerlijk moet ik dan ook wel weer zijn.

Jeugd heeft de toekomst; Wat wil je meegeven aan de jeugd?

Tennis wordt vaak als individuele sport gezien, maar juist in de jeugd is het zo leuk om een gezellig team te hebben en samen iets op te bouwen. Het gebeurt jammer genoeg vaak dat men afhaakt zo rond de tijd dat ze naar de middelbare school gaan, maar het voordeel van tennis is juist dat je het op alle uurtjes rondom school en huiswerk zelf in kan plannen, super flexibel! Ik vind het leuk om te zien als oudere jeugd zich inzet om te helpen bij de jongere kids, bijvoorbeeld wanneer trainer Michiel een clinic geeft. Voor hen leuk om te doen en voor die kids iemand om tegenop te kijken.

zie ook: Bestuurslid Ilja Knemeijer stelt zich voor.

De grootste uitdaging voor het komende jaar is…?

Buiten mijn persoonlijke uitdaging om niet weer 8 te worden? Ik denk dat de (financiële) uitdaging van LTV algemeen bekend is: leden behouden en nieuwe leden werven. Maar persoonlijk vind ik nog het allerbelangrijkst dat we de betrokkenheid van leden bij de club vergroten. Het is zo leuk om te zien hoe bijvoorbeeld het wervingsteam en ook Nicolette voor de social media en website zich keihard inzetten voor de club. Het geeft me weer het gevoel dat we er als bestuur niet alleen voor staan en dat meer leden bereid zijn om hun steentje bij te dragen. Super om te zien dat dat nu al vruchten afwerpt en een hele positieve vibe creëert. Als we dat kunnen uitbreiden onder de rest van de leden dan gaan we een hele mooie tijd tegemoet!